روز جهانی زنان در موسیقی
بیست و هشتم مارس با هدف بزرگداشت از زنان هنرمندی که با وجود محدودیت ها و چالش های بسیار، نقش بسزایی در جهان موسیقی گذاشتهاند، روز جهانی زنان در موسیقی نامگذاری شده.
موسیقی در ایران، اما، تاریخ پر فراز و نشیبی دارد و زنان در آن با وجود محدودیتها و…
نوروز و زن – هویت ملی و سکولاریسم
در این پادکست، با شما درباره نوروز و زنان ایرانی سخن میگوییم؛ نوروز، این آیین هزاران ساله که در فراز و نشیبهای تاریخ، همواره همراه مردم ایرانزمین بوده و هرگز به دست فراموشی سپرده نشده است.
نوروز نه تنها یک جشن، بلکه زبان مشترک و زنجیرهی همبستگی…
هشت مارس -روز جهانی زن
هشت مارس همیشه یک روز عادی در تقویم رسمی حکومت بوده است. نه مراسمی، نه تجلیلی، و نه حتی یادبودی برای زنانی که جان خود را در این راه از دست دادهاند
از نخستین اعتصابات زنان کارگر در قرن نوزدهم تا زنان ایرانی که بعد از انقلاب اسلامی، ۸ مارس به خیابانها آمدند، این روز به نماد مبارزه برای حقوق انسانی زنان تبدیل شده است.
اما ایران امروز کجای این مسیر قرار دارد؟ زنان ایران در کجای جغرافیای برابری جنسیتی ایستاده اند؟ چگونه زن ستیزترین کشور جهان تحت سیطره نظام ولایت فقیه، با شعار زن زندگی آزادی جهان را با خود هم آوا کرد؟ در این قسمت از پادکست، به تاریخچه هشتم مارس، تأثیر آن بر مبارزات جهانی زنان، و نقش زنان ایران در مسیر برابری خواهی در عرصه جهانی خواهیم پرداخت.
سری پادکست های هم آوا بر آن است تا گفتمان ملی را حول ارزش های جهانشمول، دموکراسی، جدایی دین از حکومت، حقوق بشر، برابری جنسیتی گسترش دهد
در چنین بستری می توانیم در مسیر خرد جمعی به ایرانی آزاد و سربلند برای همه ایرانیان از هر باور، اندیشه، جنسیت، تیره و تباری که باشند دست یابیم.
جایگاه زنان ایران در تحولات آینده سیاسی ایران با توجه به شکل گیری نظم نوین جهانی
. پس از چهل و پنج سال حکومت #ولایت_فقیه بر ایران، جایگاه زنان ایران در تحولات آینده سیاسی ایران با توجه به شکل گیری نظم نوین جهانی و منطقه ای به چه سمت و سویی می رود؟
کودک همسری (بخش سه) – شریعت و حقوق بشر
ازدواج کودکان، نه تنها سرنوشت یک نسل، بلکه آینده یک جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد. این معضل، زنگ خطری جدی برای جامعهای است که میخواهد به سوی پیشرفت و عدالت حرکت کند. اما آیا حکومت ولایت فقیه و جامعه آمادهاند تا این زنجیره ستم، تبعیض جنسیتی و جنایت…
کودک همسری(بخش دو) – پنجره ی روح و جامعه
ازدواج کودکان، نه تنها یک بحران اجتماعی و انسانی است، بلکه پیامدهای عمیق و گستردهای در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی به جا میگذارد. این پیامدها را میتوان در ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و حتی اقتصادی بررسی کرد
در این قسمت از پادکست، به پیامدهای روا…
کودک همسری (بخش یک)- پنجره ی قانون
هزاران هزار کودک هر ساله به اجبار وارد دنیای بزرگسالی میشوند؛ نه از روی انتخاب، بلکه بهخاطر فقر، سنتهای مبتنی بر جهل، و قوانینی که بهجای حمایت از کودکان، زمینهساز ستم و جنایت علیه آنهاست. کودکانی که باید در دنیای بازی و آموزش زندگی کنند، به عروس…
پادکست هشت صنعت حجاب- بخش دو
در شرایطی که بحرانهای اقتصادی، زیستمحیطی و آموزشی در ایران بیداد میکند، حکومت بودجههای کلانی به نهادهای مذهبی اختصاص میدهد که بخش عمدهای از آن صرف کنترل حجاب و سرکوب زنان میشود.
تخصیص نامتوازن بودجه نشاندهنده اولویتهای مافیای ولایت فقیه است ک…
صنعت حجاب – بخش یک
حجاب اجباری؛ ابزاری برای سرکوب یا صنعتی برای سودگران حکومتی؟
پس از انقلاب اسلامی ، روح اله خمینی و دیگر مقامات جمهوری اسلامی تلاش کردند هویت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران را بر اساس «ارزشهای اسلامی» بازتعریف کنند، از جمله مبارزه با آزادی پوشش زنان و…
(ویژه برنامه ی کریسمس: بخش دوم( نوکیشان مسیحی ایران
در آستانه ی سال نو میلادی در قسمت هفتم از پادکست همآوا در ویژه برنامه ی نوکیشان مسیحی ایران، فرد پتروسیان، روزنامه نگار و پژوهشگر میزبان آزیتا کدخدا نوکیش مسیحی و محمد مقیمی وکیل دادگستری بوده است.
آزیتا کدخدا نوکیش مسیحی مقیم سوئد از مشکلات، سرکوب و…